Gespecialiseerde dienstverlening in Amsterdam e.o.

Bedrijfs- en Algemeen Maatschappelijk werk - Miskraam coachingMiskraam begeleiding en coaching in Amsterdam

Kun je missen wat nooit
zichtbaar, wat nooit zag de
zon? Kun je missen wat geen
later maar wel met begin
begon? Kun je missen wat
geen waar werd, enkel
wens bleef dat moment?
de lege buik, vol met de
droom van een kind dat
je niet kent.
Woordkunsten.nl

 Geschreven door Jentl van Wijk

Mijn verhaal in het kort:

Ik ben Linda van Vegten, geboren in 1983 en samen met mijn man en zoon (2010) woon ik in Amsterdam. Samen hebben wij ook onze 5 andere kindjes die niet zichtbaar zijn in ons dagelijks leven, maar altijd bij ons zijn in ons hart.

In de afgelopen jaren zijn vier zwangerschappen helaas te vroeg geëindigd, de zogenaamde miskramen en ook een missed abortion. Het woord miskraam vind ik niet helemaal passend, missed abortion trouwens ook niet, een goed ander woord heb ik er echter  ook nog niet voor kunnen vinden, buiten "zwangerschapsverlies", wat de intensiteit deels dekt, maar het gemis van je kindje niet benoemd.
In februari 2019 heb ik een zogeheten buitenbaarmoederlijke zwangerschap gehad en een spoedoperatie ondergaan, deze zwangerschap werd eerst aangemerkt als een ZOL (Zwangerschap Onbekende Locatie), omdat op de echo het kindje niet te zien was, maar de HCG in mijn bloed wel aantoonbaar vermeerderde. Ze wisten dus wel dat er ergens in mijn buik een zwangerschap aanwezig was, alleen wisten zij niet waar, Tijdens de kijkoperatie hebben de artsen de zwangerschap gevonden in mijn rechtereileider. Helaas hebben ze mijn kleintje met mijn rechtereileider moeten verwijderen. Wil je meer over mijn ervaringen weten, lees dan mijn Blog op de website.

Na mijn miskramen en mijn buitenbaarmoederlijke zwangerschap, heb ik ervaren dat er weinig zorg is voor de rouw, de stress en het verdriet van de vrouwen en diens partners die hiermee te maken krijgen.
Of je nu een miskraam hebt vroeg in de zwangerschap of later in de zwangerschap en of deze zwangerschap zich binnen of buiten de baarmoeder bevindt, dat maakte in mijn ervaring weinig verschil. En hoewel de artsen en verloskundigen inderdaad op lichamelijk en medisch vlak niet veel kunnen doen als de miskraam al is begonnen, het verdriet dat erbij komt kijken is enorm en toch was daar geen specifieke begeleiding of coaching voor. Dat gemis, dat je zoiets heftigs mee moet maken en niemand er voor je lijkt te zijn op professioneel vlak, dat gun ik niemand. Dit is dan ook de reden dat ik mij ben gaan verdiepen in het bieden van begeleiding en passende hulp voor vrouwen die te maken krijgen met zwangerschapsverlies, een miskraam, een stilgeboren kindje, een kindje dat overlijd vlak voor, tijdens of direct na de bevalling en iedere andere vorm van verlies tijdens de zwangerschap of fertiliteitstraject ook. Hierin ben ik mij gaan specialiseren en hieruit is Van Vegten Coaching geboren, maatschappelijk erk met expertise op het gebied van rouw tijdens en na zwangerschapsverlies.

Bel of what's app mij; 06-16393993
Bezoek mij op Instagram: miskraam_coaching 
Facebook: Van Vegten Coaching
of stuur mij een 
E-mail: linda@vanvegtencoaching.nl

Van Vegten Coaching/ Miskraam begeleiding in Amsterdam, is er voor je bij iedere vorm van zwangerschapsverlies.

Je bent waarschijnlijk op deze pagina terecht gekomen, omdat je misschien recent een miskraam en/ of een verlies van je kindje hebt meegemaakt, of omdat iemand in je omgeving dat heeft meegemaakt. Omdat je begeleiding bij de rouwverwerking van jouw zwangerschapsverlies zoekt of wellicht net weer opnieuw zwanger bent. 

Als je snel hulp nodig hebt of in geval van spoed  bel: 06-16393993 

Als je je zwangerschap verliest is dat een hele heftige ervaring.

Toch komt het heel veel voor, maar liefst 15 van de 100 zwangerschappen eindigt in een miskraam en deze cijfers zijn waarschijnlijk nog laag, omdat veel vrouwen nog niet gezien zijn door een verloskundige of gynaecoloog, waardoor deze miskramen niet geregistreerd zijn,
Daarnaast zijn er vrouwen die te kampen hebben met een buitenbaarmoederlijke zwangerschap, molazwangerschap, een verloren tweelinghelft of embryo's in een vruchtbaarheidstraject. Al deze vormen van zwangerschapsverlies zijn een heftige ervaring en heeft behoefte aan erkenning, rouwverwerking en acceptatie.  Ook vrouwen die een abortus hebben ondergaan, kunnen behoefte hebben of krijgen aan zorg en het leren accepteren en omgaan met de situatie zoals deze is.
Soms heb je direct behoefte aan specialistische zorg of begeleiding, soms pas jaren later.

Voel je je overweldigd door emoties? Ben je op zoek naar rust en wil je weer open in het leven staan?
Wil je weer goed functioneren, thuis en op je werk?
Je bent heel welkom voor persoonlijke begeleiding!

Plan een vrijblijvend kennismakinggesprek in, dan bespreken we waar ik je bij kan helpen en krijg je een op maat gemaakt advies. Je bent niet alleen.
Als miskraam specialist werk ik met een op jouw persoon afgestemd programma, waarmee ik al vele vrouwen en stellen heb kunnen helpen. Dit programma heeft bij veel vrouwen en mannen bijgedragen om -na een miskraam, abortus, buitenbaarmoederlijk zwangerschap of ander verlies in de zwangerschap- weer open in het leven te kunnen staan, weer beter te slapen en het leren plaatsen van het verdriet.
Verdriet hoort bij het leven en bij het leven hoort verdriet. Door ook met het verlies van nieuw leven om te leren gaan, kun je leren accepteren van wat was, zijn wie je bent en open staan voor wat nog zal komen.  

Onder een miskraam valt voor mij ook iedere andere vorm van zwangerschapsverlies en verlies tijdens een  fertiliteitstraject. Je kunt een miskraam of buitenbaarmoederlijke zwangerschap hebben gehad of momenteel doormaken, een abortus doorgemaakt hebben of misschien ben je daar (recent of in het verleden) mee geconfronteerd, maar ook kan je baby overlijden tijdens de zwangerschap of is het te vroeg geboren en overleden. Een mola zwangerschap is een zwangerschap waarbij het vaak moeilijk is om te verwerken wat er nu precies allemaal is gebeurd. Verdriet na een miskraam is heel normaal, maar verdriet na een abortus of mola zwangerschap en verdriet tijdens of na een fertiliteitstraject wordt vaak anders gezien. Toch gaat het hier om dezelfde rouw die je door maakt, het verlies van iets dat je dierbaar was, een kindje, een verwachting, een toekomstperspectief, een droom of een wens.

Heb je een situatie als bovenstaande meegemaakt en heb je hulp nodig, plan een geheel vrijblijvende kennismaking in. En wie weet spreek ik je snel en kun je weer genieten van alles wat er nog kan komen.

 
E-mailen
Bellen
Map
Info
Instagram
LinkedIn