miskraam begeleiding in amsterdam

Voor altijd samen

 Over mij

Linda van Vegten


Dit ben ik!

Ik ben Linda van Vegten, geboren in 1983 en samen met mijn man en zoon (2010) woon ik in Amsterdam. Samen hebben wij ook onze 5 andere kindjes die niet zichtbaar zijn in ons dagelijks leven, maar altijd bij ons zijn in ons hart. 

In de afgelopen jaren zijn vier zwangerschappen helaas te vroeg geëindigd, de zogenaamde miskramen en ook een missed abortion. Het woord miskraam vind ik niet helemaal passend, missed abortion trouwens ook niet, een goed ander woord heb ik er echter  ook nog niet voor kunnen vinden, buiten "zwangerschapsverlies", wat de intensiteit deels dekt, maar het gemis van je kindje niet benoemd. In februari 2019 heb ik een zogeheten buitenbaarmoederlijke zwangerschap gehad en een spoedoperatie ondergaan, deze zwangerschap werd eerst aangemerkt als een ZOL (Zwangerschap Onbekende Locatie), omdat op de echo het kindje niet te zien was, maar de HCG in mijn bloed wel aantoonbaar vermeerderde. Ze wisten dus wel dat er ergens in mijn buik een zwangerschap aanwezig was, alleen wisten zij niet waar, Tijdens de kijkoperatie hebben de artsen de zwangerschap gevonden in mijn rechtereileider. Helaas hebben ze mijn kleintje met mijn rechtereileider moeten verwijderen. Wil je meer over mijn ervaringen weten, lees dan mijn Blog op de website.

Na mijn miskramen en mijn buiten baarmoederlijke zwangerschap, heb ik ervaren dat er te weinig zorg is voor de rouw, de stress en het verdriet van de vrouwen en diens partners die hiermee te maken krijgen. Of je nu een miskraam hebt vroeg in de zwangerschap of later in de zwangerschap en of deze zwangerschap zich binnen of buiten de baarmoeder bevindt, dat maakte in mijn ervaring weinig verschil. En hoewel de artsen en verloskundigen inderdaad op lichamelijk en medisch vlak niet veel kunnen doen als de miskraam al is begonnen, het verdriet dat erbij komt kijken is enorm en toch was daar geen specifieke begeleiding of coaching voor. Dat gemis, dat je zoiets heftigs mee moet maken en niemand er voor je lijkt te zijn op professioneel vlak, dat gun ik niemand. Dit is dan ook de reden dat ik op zoek ben gegaan naar hoe ik die passende hulp en coaching kan bieden aan vrouwen die te maken krijgen met zwangerschapsverlies, een miskraam, een stilgeboren kindje, een kindje dat overlijd vlak voor, tijdens of direct na de bevalling en iedere andere vorm van verlies tijdens de zwangerschap of fertiliteitstraject ook. Hieruit is Van Vegten Coaching geboren. 

Kennis en kunde

Naast miskraambegeleidster/ coach ben ik opgeleid tot verpleegkundige en maatschappelijk werker. Al vanaf 2003 werk ik in de zorg en dienstverlening. Met veel plezier heb ik mij altijd ingezet voor anderen, in het ziekenhuis, het verpleeghuis, de verstandelijk gehandicaptenzorg, als verpleegkundige, maatschappelijk werker, persoonlijk begeleider, coördinator en als coach. 

Om voor elkaar te zorgen, elkaar verder te helpen en een luisterend oor te zijn, dat is wat ik graag doe en waar ik mij voor in zet, dat is wat ik belangrijk vind. Als je wilt weten welke coaching ik aan bied in mijn coach praktijk, kijk dan onder het kopje `coaching en begeleiding` op deze site.

Om mijn kennis en kunde bij te houden en uit te wisselen, maar ook om te kunnen waarborgen dat ik gespecialiseerd ben en blijf in mijn werk, ben ik aangesloten bij beroepscoöperatie voor Child Birth Educators (BCE). Zij hebben kwaliteit hoog in het vaandel staan en maken dat ik bij kan blijven leren op van alles wat met mijn vakgebied te maken heeft. Ook maken zij zich/ wij ons hard voor bekendheid en vergoedingen bij zorgverzekeringen en hopen hier dan ook snel vooruitgang in te boeken.

De website 

Op mijn site is verder nog een Blog te vinden, hier vertel ik meer over mijn eigen ervaringen ten aanzien van mijn verlies. Mede door zelf het programma dat ik aan bied te doorlopen, kan ik hier tegenwoordig over schrijven. 

Ook heb ik sinds kort een kopje toegevoegd waarin ik ervaringen deel van de mensen die ik al heb mogen begeleiden in misschien wel hun meest moeilijke en persoonlijke ervaring die zij in hun leven mee maken. Ik blijf het bijzonder vinden en een voorrecht dat ik vrouwen en stellen hierin mag coachen en begeleiden.

Als laatste is er bij mij een aandenken te bestellen, een sleutelhanger van een engeltje, handgemaakt en symbolisch.

Mijn praktijk

Ik heb mijn praktijk aan huis op de tweede verdieping, waar ik erg trots op ben (update juni 2021, de praktijk wordt momenteel verbouwd, begeleiding wordt gegeven op de begane grond). Het is een prettige ruimte die zo is ingericht dat je even uit je eigen persoonlijke omgeving  kunt komen en in alle rust de focus op jezelf en jouw proces kunt leggen. Om in de praktijk te komen moeten er twee trappen afgelegd worden, mocht dit een probleem zijn, laat het mij weten. Eventueel kan er gekeken worden of er elders een ruimte beschikbaar is of kan in overleg de begeleiding aan huis verzorgd worden, online begeleiding behoort ook tot de mogelijkheden. 

Hoe verder?

Wil je na het lezen van wie ik ben en wat ik doe, kennis met mij maken en kijken wat ik jou te bieden heb, vul het formulier hiernaast in of
Bel of what's app mij; 06-16393993
bezoek mij op Instagram: miskraam_coaching
en Facebook: Van Vegten Coaching
of stuur mij een E-mail: linda@vanvegtencoaching.nl

E-mailen
Bellen
Map
Info
Instagram
LinkedIn